hopleaf-new-dawn

Kan ølviden gøre din t-shirt ren? Probably

Hvem skulle have troet, at Carlsberg Laboratoriet har været med til at opdage de vildeste ting, bl.a. pH-skalaen?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
shield Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
De arbejdere, der byggede de ægyptiske pyramider fik en slags løn, der bestod af øl, brød og løg eller af ris, vin og rosiner.
Byg er vigtigt for øl for deri findes et naturligt anlæg for at danne sukker, der kan omdannes til bl.a. alkohol. Drivkraften? Er det en forrådnelses­proces eller en spiringsproces?
Carlsberg Laboratorium definerede i 1909 pH-skalaen. Men hvad skulle den bruges til? At måle smags­ intensiteten eller at sikre god og ensartet ølkvalitet?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
Humle giver øl en naturlig frisk smag af bitterhed. Men humle påvirker også skummet eller mængden af bobler i øl?
Vikingerne drak øl til hverdag og fest, ja selv i døden. Var det fordi dræbte krigere blev begravet i en tønde øl, eller fordi de fik drikkehorn fulde af øl i Odins hal?
Afholdsbevægelserne i USA fik bandlyst øl, og det blev først ophævet i 1890 eller i 1933?
I dag siger vi skål, når vi drikker sammen! Gør vi det, fordi man oprindeligt drak øl af en skål eller var det fordi man drak af en fjendes hjerneskal?
Den mørke porter blev populær i England i det 18. årh. Fik øllen sit navn fra bryggeren Harry Porter eller fordi dragerne – på engelsk porters – var vilde med øltypen?
I hvilket land kan du bade i en pool med øl, Østrig eller Spanien?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg